Puttó számok: szórakozás matematikával

A matematika sosem tartozott a kedvenc tantárgyaim közé már az iskolában sem, és a számok jóval az iskolás éveim után sem voltak a barátaim. Mindez már bőven a harmincas éveimben változott meg, és ebben a puttó számok is nagy szereppel bírtak. Miután a Puttót felfedeztem, elkezdtek érdekelni a statisztikák, a számok, és teljesen elkápráztatott az, hogy a statisztikák mennyire hasznosak lehetnek, és rájöttem, hogy a matematikának van egy igen szórakoztató oldala is.
Erre most azért is szeretnék kitérni, mert úgy gondolom, hogy a matematika szerelmesei nem mutatják meg elég gyakran, mennyi izgalom rejlik a számok világában. Mivel a számok világának csak a szárazabb részével találkozunk általában fiatalabb korban, azt gondolhatjuk, hogy ez egy nagyon unalmas világ, és pont elég a minimális ismeretekkel tisztában lenni.

A Puttó számok fordulatot hoztak

Az én esetemben a Puttó számok hozták el a változást, ami kissé valóban megmosolyogtató, de szerintem mindegy, hogy végülis mi az, ami eljuttatja az embert ehhez a felismeréshez. Ami igazán fontos, az az, hogy felfedezhettem ennek köszönhetően, hogy a statisztikai adatok, a számok jellemzői rengeteg hasznot rejthetnek ebben a játékban, és ezeket érdemes tanulmányozni, még akkor is, ha nem juttatnak hozzá azonnal óriási nyereményekhez.

Érdekesség

Ehhez azért is tartom magam, mert a statisztikák, annak ellenére, hogy sok a szám az efféle összesítésekben, és fárasztó lehet olvasgatni, önmagukban is izgalmasak lehetnek. És az, hogy ezt a Puttó számok révén összeköthetjük a szórakozással is, már csak egy igen kellemes extrának számít, legalábbis ez az én tapasztalatom.
Ugyanígy gondolkodom más hasonló játékok esetében is a korábbi számadatokról, néha nem árt ezekre vetni egy-egy pillantást, hiszen könnyen lehetséges, hogy nagyobb hasznunkra válik, mint gondolnánk, de ha nem, akkor is tanulunk legalább valami újat.

Leave a Comment