Nem lehet ellenállni a ginnek

Számtalan egyedülálló égetett szesz létezik. Sokak nagy kedvence a gin. A semleges ízű nedű alapvetően gabonából készül. Ezen különlegesség esetében egy picivel többről van szó. A csavar az egész elkészítési technikában az, hogy a közönséges boróka tobozbogyójával vagy annak kivonatával ízesítik a szakemberek.

A gin számtalan fajtája

Mivel világszinten is kedvelt italról van szó, nem csoda, hogy annak megannyi változata ismert. Kevesen tudják, de létezik már Mezcal gin is, amelyikben a klasszikus alapanyagokon kívül megtalálható a chile anchot, a citromfű, a hibiszkusz és még az avokádó levele is. Szintén kitűnik a sorból a beszédes elnevezésű Nginious Smoked & Salted gin, amely sós és füstös, akárcsak egy jó minőségű whisky.
A borókán kívül érezni lehet a gyömbér, a koriander, a birs és a narancs sajátos ízvilágát is. Aminek pedig senki sem tud ellenállni, az a bizonyos Star of Bombay brand. Nem egy hétköznapi palackról és italról van szó. A fűszeres jellegű gin kényezteti a fogyasztó orrát, nyelvét és igazából minden érzékét.
Szerkeszto
  • Szerkeszto