Gyógyító ásványok tisztítása és feltöltése

Szellemi és lelki állapotunk érdekében hajlamosak vagyunk nagyon sok módszerhez folyamodni. Fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, hogy életkedvünk, pozitív életszemléletünk visszatérjen. Ilyen tekintetben a gyógyító ásványok használata is egy módszernek számít. Azonban egy kő gyógyhatása csak akkor fog működni, ha hiszünk benne. Fontos, hogy úgy közeledjünk a gyógyító ásványok fele, hogy nincsenek elvárásaink, csak elengedjük magunkat, nem mérgezzük magunkat rossz gondolatokkal, a belső csendre és békére fókuszálunk. A kövek gyakran olyan területeken hatnak, ahol nem is számítanak rá, ám a kő gyógyhatásán nagymértékben segít az, ha meg vannak rendszeresen tisztítva és fel vannak töltve.

Ami az ásványok tisztítását illeti, történhet természetes vízzel, a forrásvíz vagy friss patak vize remekül leoldja a negatívitást. Egy másik tisztítási módszer a sóval történő tisztítás, egy kisebb edénybe tegyük sóágyba a követ hagyjuk ott fél órára vagy akár órákra is, majd onnan kivéve jó alaposan öblítsük le hideg vízzel.

A gyógyító ásványok feltöltése esetében is alkalmazható néhány módszer, amit szükséges igénybe venni, hogy az ásványok erejét erősítsük. Ezek a feltöltési módszerek lehetnek, ha növő holdkor, vagy holdtöltekor kirakjuk az ablakba, kellemesen simogató napsütéskor kitesszük egy órát napozni, sőt azzal is fel tudjuk tölteni, ha elvisszük magunkkal meditációra, jógázni. A napon való feltöltés esetében figyeljünk arra, hogy bizonyos ásványi kövek nem bírják a tűző napot, azok esetében másfajta feltöltési módszert alkalmazzunk.