A borotválkozás művészet

A borotválkozásra kevesen gondolnak úgy, mint egy alkotó tevékenységre.

Pedig a végeredmény nagyon is látványos, érzékelhető, vonzó. Tehát egy cseppet sem mindegy, hogy az Alza borotvái közül melyik a tuti befutó. De vajon létezik univerzálisan tökéletes modell?

Hagyományos vagy elektromos?

Az első és leginkább kézenfekvő kérdés. Most akkor a tradicionális borotváknak leáldozott és kizárólag az elektromos verziók aratnak?

Nyilván nem. Az egyéni ízlés és a megszokás az a két fő tényező, ami jelentőséggel bír. Sokan nehezen váltanak, pláne ha elektronikáról van szó. Pedig érdemes lépést tartani a korral, mert azért a különbség nem elhanyagolható.

Egyrészt lényeges szempont az élettartam hossza. Melyik típustól mi várható? Nos evidens, hogy a hagyományos borotvák sokkal hamarabb megadják magukat, mint az elektromos verziók.

Másrészt a technológiai innovációknak hála a tradicionális megoldásokkal ellentétben extra funkciók is bezsebelhetőek. Mint például a kijelző, a töltöttség mutatása, a tisztítóállvány, vagy éppen a szakáll- vagy pajeszvágó.

Mik a leggyakoribb félelmek?

Ahhoz, hogy eldőljön a dilemma érdemes górcső alá venni a legsűrűbben felmerülő kétségeket.

A zsinór problematikája sokakat elrettent az elektromos borotvák világától, mondván ki az, aki kábelekkel akar zsonglőrködni a fürdőben?

Nyilván kevesen éreznek késztetést a vezetékekkel való játszadozásra, ám erre, az esetek jelentékeny százalékában nincs is szükség. A készülékek többsége hálózatról tölthető, de akkumulátorral vagy elemekkel is üzemeltethető. Akinek pedig nem okoz gondot a zsinór jelenléte, vezetékes modellben is gondolkodhat.

Na, de mi van a nedvességgel? Az áram meg a víz párosítása megrázóan rossz ötletnek tűnik. És az is, igen, de az elektromos borotváknál szó sincsen ilyesféle kísérletezésről.

Az Alza termékpalettájában megannyi vízálló készülék is megvásárolható. Ezek a típusok bátran alkalmazhatóak a zuhany alatt állva, vagy éppen a kádban ücsörögve.

Tehát összegezve a fentieket: nincs mitől félni, az elektromos borotváktól meg pláne nem kell tartani. A választék széles spektrumot jár be, azaz teljesen egyénre szabható az elhatározás. Ami biztos: hosszú élettartam, strammság, ellenállóság, precíz és fájdalommentes használat, látványosan sima végeredmény, sebhelyek nélküli gyorsaság és hatékonyság.

A fotó forrása:
wavebreakmedia / Shutterstock.com