Vágjunk bele a csörögefánk megalkotásába!

A tartalmas ebédek mellé azért mindig jól jön némi desszert, amivel az ízlelőbimbóinkat kényeztethetjük. Erre a célra remekül megfelel a csörögefánk. Ennek a kivételes és jól ismert finomságnak az elkészítése nem okoz nagy problémát a profi háziasszonyoknak, konyhaművészeknek, de a kezdők is bátran nekikezdhetnek a megteremtésének. Elég csak néhány alapvető dolgot betartani és akkor szinte képtelenség elrontani. Ha nem vagyunk elég magabiztosak, akkor bátran utánajárhatunk több ötletnek az internet segítségével. A receptneked.hu oldalon többek között a csörögefánk megalkotásának a módját is megtaláljuk. Ismerkedjünk meg a részletekkel, majd pedig szerezzük be a hozzávalókat. Amint ezzel megvagyunk, az alapanyagokat jól összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük egy kis időre.

Addig előkészíthető a nyújtódeszka, amin formázni fogjuk a csörögefánk alapját szolgáló tésztát. Szükségünk lesz még egy méretes tálra, amiben az olajt forrósítjuk fel és végül egyenként belehelyezzük a nyers csörögefánkokat. Elég lesz csak néhány perc és máris világosbarnára pirulnak. Ekkor kivesszük azokat és végezetül egy pici porcukorral díszíthetjük. Csupán ennyi. Nem olyan nagy ördöngösség, igaz? Egyszerűen hozzá kell fogni és azután már minden megy magától. A család összes tagja örülni fog a csörögefánk fantasztikus illatának és a ropogós, omlós állagának. Azért arra figyeljünk, hogy ne hagyjuk túl sokáig az olajban, mert akkor nagyon kemény lesz a végeredmény. Amennyiben nem fogy el a csörögefánk, úgy a tárolását is okosan oldjuk meg, hogy biztosan elkerüljünk a kőkeményre történő száradását.