Minősített Közművelődési Intézmény Címet kapott a Csengey Dénes Kulturális Központ
2015.01.22., csütörtök

A Magyar Kultúra Napja alkalmából városi ünnepséget szervezett Paks Város Önkormányzata a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében 2015. január 22-én.

Barnabás István alpolgármester köszöntőbeszédét követően Süli János Paks város polgármestere a színpadon gratulált a Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársainak a „Minősített Közművelődési Intézmény Cím” birtoklásáért.

Ezután „Az igazat mondd, ne csak a valódit” címmel Eperjes Károly estjét láthatta a közönség. A műsorban összeállítás hangzott el a XX. századi Istent kereső magyar költők műveiből. Az előadást követően pohárköszöntőt mondott Tell Edit alpolgármester.

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a Magyar Kultúra Napján, Budapesten átadta a Minősített Közművelődési Intézmény Címeket és a Közművelődési Minőség Díjat.
2014-ben 15 szervezet nyerte el Minősített Közművelődési Intézmény Címet, köztük van a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ is, mely elismerés három évig viselhető. A címet az Emberi Erőforrások Minisztériumában rendezett ünnepségen Süli János polgármester úr és az intézmény vezetői, Hefner Erika szakmai igazgató és Balog Pálné gazdasági ügyvezető vette át.

A díjat 4 évvel ezelőtt alapították a kiemelkedő, minőségi szakmai munkát végző közművelődési intézmények számára. A címre pályázni lehetett, és a pályázó intézményeknek igen szigorú minőségi kritériumoknak kellett megfelelniük. A cím viselői a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtó szervezetek ahol a közművelődési tevékenységben magas színvonalon érvényesülnek a minőségfejlesztési alapelvek, úgy, mint partnerközpontúság, az egymástól való tanulás és a folyamatos fejlesztés, valamint a szervezeti vezetés és a munkatársi elkötelezettség a minőség iránt.

A Csengey Dénes Kulturális Központ 6 közművelődési szakterületen (információs tevékenység, ismeretterjesztés, rendezvények szervezése, táborok szervezése, közművelődési szakmai tanácsadás és szolgáltatás, származtatott alapszolgáltatások területén) bizonyult magas színvonalon teljesítő művelődési intézménynek. A cím viselésére három évig jogosult az intézmény.

A Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. állományban lévő dolgozói
és 3 fő nyugdíjas, akik még 2014-ben dolgoztak:
- Hefner Erika, a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. szakmai igazgatója -

Balog Pálné, Hefner Erika, Bakos Otília, Baracskay Zsanett, Cselenkó Erika, Faragóné Kertész Alice, Fillér János, Frics Ákos, Gyulai István, Hudák Margit, Iker Lászlóné, Kiss-Fodor Melinda, Kovács Gáborné, Lampert Marianna, Nikl Péterné, Pál Béla,
Patekné-Horváth Ilona, Szabó Erika, Szabó-Rausch Ildikó, Szoó István, Takács Zoltánné, Tumpek Istvánné, Vertike Tamásné, Vörös Viktória, Zsalakó Miklósné  és a nyugdíjasok: Bodó Katalin, Gutai Istvánné, és Szakácsné Baller Veronika.

- Fotó: Csákvári Zsigmond - klikkeljen a kicsi képre!

Fotó: Csákvári Zsigmond - Minősített Közművelődési Intézmény Cím átadása

Minősített Közművelődési Intézmény / Paks 2015.01.22. - közvetlen link
A videó ideje 7:45, képaránya 16:9, és max felbontása - 1920x1080 (Full HD)
- GoPro-s felvétel

Webszemle:

- Közművelődési intézményeket tüntetett ki a kultúráért felelős államtitkár -
kormany.hu - ... [ Bővebben ]
- Közművelődési intézményeket tüntetett ki a kultúráért felelős államtitkár -
nmi.hu - ... [ Bővebben ]


PaksNET online információk