Szeptemberben startol a III. Atomfutás
2014.08.06., szerda

Atomfutás - PaksMár csak egy hónap, és rajthoz állnak Magyarország legtöbb kihívással – köztük a „brutálAtom” versenyszámmal – kecsegtető futóversenyének indulói. A paksi Atomfutás lényegében 3 különböző verseny lesz egy napon, olyan számokkal, amelyek között profi és amatőr futók, vállalkozó kedvű baráti társaságok és családok, valamint közismert sztársportolók és művészek is megtalálják a nekik való versenytávokat. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. segítségével idén már harmadik éve megvalósuló Atomfutás ez alkalommal is a paksi Kenyér-, Hal- és Borünnep elnevezésű gasztronómiai fesztivál programrészeként várja a szabadidősport kedvelőit.

Szeptember 6-án harmadszor dörren el a startpisztoly a paksi Atomfutás rajtjánál. Az önmagában 12 versenyszámot, köztük kisgyermekeknek, idősebbeknek, és csapatoknak is kiírt távokat tartogató Atomfutás mellett idén is meghirdették az extrém kihívások kedvelőinek a 7 km-es „brutálAtom” futamot, ahol csupán 200 futó tehet kísérletet a sárral és szalmabálákkal nehezített pálya legyőzésére. Idén Pakson először rendezik meg a maratoninál is hosszabb, 50 km-es táv országos bajnokságát és mindezek mellett az Atomfutás lesz az öt állomásból álló „Atom100” versenysorozat utolsó állomása is.

„Ilyen összetett, tényleg mindenki igényét kiszolgáló verseny talán ez az egy van az országban. A különleges versenyszámokat csak színesíti, hogy olyan útvonalak is lesznek, amelyek egyike például áthalad az atomerőmű területén, egy másik a csodálatos panorámájú Sánc-hegy szőlői között halad el, de egy templomon is keresztülfuthatunk majd. Az idei évben néhány változás is történik a verseny lebonyolításában, amelyek közül talán a legfontosabb az, hogy a hölgyekre külön is oda fogunk figyelni. A női versenyzőket és látogatókat kifejezetten nekik szánt életmód- és sportprogramokkal várjuk. ” – mondta dr. Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó, a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, a verseny fővédnöke.

„A Kenyér-, hal és borünnep, valamint az Atomfutás – bár rövid múltra tekint vissza – felsorakozott a város legnépszerűbb rendezvényeinek sorába. Példaértékű az atomerőmű és a város együttműködése a szervezésben és a lebonyolításban. Ezen a két napon – idén szeptember 5-én és 6-án – a hagyományos paksi gasztronómiai értékek kerülnek terítékre: a halászlé, és a Paksi Siller, illetve az atomfutás résztvevői megismerhetik Paks épített és természeti értékeit. A jó hangulatról pénteken Ferenczi György és a Rackajam, szombaton a Beatrice Együttes gondoskodik.” – nyilatkozta Tell Edit alpolgármester.

A versenyeken akárcsak tavaly, idén is találkozhatunk igazi sztársportolókkal és zenészekkel. A mezőnyben már biztosan ott lesz Kozmann György világ- és Európa-bajnok kenus, valamint Kovács István „Koko” olimpiai és világbajnok ökölvívó, akik mindketten az Atomfutás rutinos indulói, de a népszerű Irie Maffia együttes több tagja – Sena, Élő Marci, Kemon, Busa Pista – is rajthoz áll majd.

Kozmann György nem csak a sportélmény, de a város iránti elkötelezettsége miatt is „alapító tagja” ennek a futóversenynek. „Városunk életében kiemelkedő fontosságú esemény az Atomfutás, amellyel valami újat, valami jót próbálunk adni a futás és a sport szerelmeseinek. Reméljük, hogy amikor Paksra gondolnak, ez a jó élmény jut majd eszükbe.”

Kovács István Koko szerint „az Atomfutás egy különleges sportesemény, amely gyönyörű környezetben, változatos távokon kínál futóélményt a kezdőknek és haladóknak egyaránt. Jómagam is itt futottam először ’igazi nagy’ távot, amit soha nem fogok elfelejteni.”

„Számunkra nagyon fontos a sport, az egészség és a jó társaság, a jó buli. Ezért is indul az Irie Maffia az Atomfutás buliváltójában, ahol 7 km-t szeretnénk teljesíteni” – mondta a zenekar képviseletében MC Columbo.

A következő egy hónapban újabb ismert nevekkel bővül majd a mezőny, ezért is lesz érdemes jelentkezni a versenyre a www.atomfutas.hu oldalon - de a készülődés nyomon követhető a verseny Facebook oldalán is.

- Képriport a sajtótájékoztatóról:

III. Atomfutás - Sajtótájékoztató

Az első fotón látható személyek: Scheffer István, az Atomfutás főszervezője; Tell Edit, Paks Város alpolgármestere; dr. Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó, a Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója; Kovács István „Koko” olimpiai és világbajnok ökölvívó; Kozmann György világ- és Európa-bajnok kenus.

Webszemle:
- Atomfutás honlapja - www.atomfutas.hu - ... [ Bővebben ]
- Atomfutás Paks - Facebook - ... [ Bővebben ]
- Atomfutás harmadszor - mno.hu - ... [ Bővebben ]
- Szeptemberben harmadszor is Atomfutás Pakson - yochapress.hu - ... [ Bővebben ]
- Idén a Sánc-hegyet is meg kell mászni - teol.hu - ... [ Bővebben ]
- Sztárszereplők és újdonságok az idei Atomfutáson - paksihirnok.hu - ... [ Bővebben ]

 

Videóriport - www.PaksNET.hu - 2014.08.06.
HAMAROSAN

PaksNET online információk