20 éves a Paksi Hírnök
2009. december 10., csütörtök

Jubileumi különkiadással ünnepelt a 20 éves Paksi Hírnök 2009. december 10-én a Prelátus épületében.

1989. szeptemberében, azaz 20 éve jelent meg a paksi Hírnök első száma. Az újságot induláskor 3000 példányban adták ki, és 11 forint 20 fillérért vásárolhatták meg az olvasók. A lap azóta két év szünettől eltekintve folyamatos tájékoztatást biztosít, ma már a fenntartó önkormányzatnak köszönhetően ingyenesen.
A születésnapi különkiadás korlátozott példányszámban - 1200 - a lap megjelenésétől számított első tíz évét felölelő válogatásként jelenik meg holnaptól.

- Időutazásra invitáljuk Önöket a húszéves Paksi Hírnök hasábjain. Az évforduló alkalmából különszámmal jelentkezünk, amelyben egykori cikkrészletek elevenítik fel a 90-es évek kortörténetét. Mulatságos vagy éppen elgondolkodtató, időtálló, esetenként torokszorító sorok idézik fel a múltat és sok-sok emléket.
Nem volt célunk személyes viták felelevenítése és nyomon követése különkiadásunkban. Nem is a városban megvalósult beruházásoknak, vagy személyeknek kívánunk emléket állítani.
Válogatásunkkal bepillantást engedünk a bennünket közvetlenül körülvevő világ egykori életébe: apró-cseprő dolgaiba, vagy éppen sokakat érdeklő történéseibe.
Így köszönti olvasóit és eddigi munkatársait a húszéves Paksi Hírnök, hiszen az évforduló Önökkel, velük együtt teljes - fogalmazott Dávid Ildikó főszerkesztő.

A különszámhoz – korlátozott példányszámban – a város három pontján juthatnak hozzá december 11-től: a Városi Múzeumban, a Pákolitz István Városi Könyvtár felnőtt kölcsönzőjében és a Művelődési Központ ifjúsági irodájában.

HD felbontású film a jubileumi ünnepségről
Sajtótájékoztatón a PaksNET által készített videó HD felbontásban megnézhető a You Tube videó megosztón, illetve itt.
A YouTube weboldalán a videó jobb alsó sarkban a HD ikonra kell kattintani a jobb minőségű film eléréséhez.
A HD felbontású film itt is megnézhető a lent lévő ablakban - a videó elindítása után - a HD ikonra való kattintással. A teljes képernyő megnyitásához a HD ikon mellett lévő piktogramot kell kiválasztani.
A videó nagy sávszélességet, és erős gépet igényel.

20 éves a Paksi Hírnök - Közvetlen link:
A videó ideje 8'54, képaránya 16:9, és felbontása 1280x720.

Képriport: www.PaksNET.hu -PaksNET online információk